wormwielmotorreductor-adrivo

Fase 3 van de regelgeving op gebied van elektromotoren

Sinds 1/1/2017 geldt fase 3 van de regelgeving op gebied van elektromotoren

We verbruiken in Europa een heleboel energie in de industriële sector, hiervan komt ongeveer 65% voor rekening van elektrische aandrijvingen.

De Europese Commissie heeft berekend dat het mogelijk moet zijn om deze aandrijvingen tot 30% efficiënter  te laten werken. Daarom heeft men een nieuwe EU-richtlijn bedacht ,genaamd EU-2005/32/EG, die ervoor moet zorgen dat men flink gaat besparen op de energie die draaistroommotoren verbruiken.

Concreet betekent dit dat men op 16 juni 2011 besloten heeft dat er in Europa geen laagefficiënte motoren, IE1 en lager, meer geproduceerd of op nieuwe installaties/machines geïnstalleerd mogen worden. Men moest dus vanaf deze datum IE2 of hoger produceren, in Europa en voor draaistroommotoren geschikt voor de Europese markt.

Inmiddels zijn deze eisen al 2 keer aangescherpt.
Vanaf 1 januari 2015 werd de minimale eis een efficiency van IE3. IE2 werd toegestaan in combinatie met een frequentieomvormer.

Vanaf januari 2017 is het verplicht om de motoren vanaf 0,75kW tot en met 375kW te produceren/gebruiken op nieuwe installaties die minimaal voldoen aan IE3 of een combinatie van IE2 en een frequentieomvormer.

Uiteraard hebben wij bij Adrivo daar samen met onze partner Unidrive op ingespeeld en zijn zowel de IE2 als ook IE3 motoren uit voorraad leverbaar. Voor advies bij het selecteren van uw elektrische aandrijving of bij vragen omtrent de IE regeling kan u steeds bij Adrivo terecht. www.adrivo.be