motoren motovario

Motoren en reductoren met hoog rendement

Snel leverbaar!

vraag-een-offerte-adrivo

Adrivo en Unidrive een gedreven partnership

Adrivo en Unidrive delen hun passie voor aandrijvingen en bundelen de krachten. Dankzij dit partnership wordt ons aanbod aanzienlijk verruimd met een heel gamma aan motoren, sturingen en reductoren. Volgende merken worden nu ook door ADRIVO verdeeld:

tandwielreductor tramec

Waarom reductoren essentieel zijn bij de inzet van een servomotoren?

Vrijwel elke robot zoals we die kennen is uitgerust met servo-techniek, hierdoor kunnen ze sneller, nauwkeuriger en ononderbroken functioneren. Reductoren zijn nodig om het hoge toerental van de motor te vertalen in een gecontroleerde beweging van bijvoorbeeld de arm om een product op te pakken. Zonder een reductor legt de massa en snelheid van deze arm zijn wil op aan de motor en schiet de aandrijving zijn doel letterlijk en figuurlijk voorbij.

motor italvibras

Verschil tussen een stappenmotoren en servomotoren

Er heerst een hardnekkig misverstand, namelijk dat een stappenmotor ook een soort servomotor is. Dit is echter niet waar, bij een stappenmotor is er namelijk geen terugkoppeling! De terugkoppeling is kenmerkend voor servomotoren, precies waar “servus” voor staat.

Kies je best voor IE2, IE3 of IE4 motoren?

Loont het om IE4 motoren toe te passen of weegt het geringe rendementsverschil niet op tegen de meerprijs van de motor? Rekenvoorbeelden tonen aan dat IE4 wel degelijk kan lonen en dat de terugverdientijd tussen één en drie jaar ligt, wat er op neerkomt dat IE4 motoren interessant zijn vanaf 4000 draaiuren. Afhankelijk van verschillende factoren (energieprijs, draaiuren, belasting) moet je rekening houden met aanvullende verliezen, veroorzaakt door frequentieomvormer.