verhuisdozen

Verhuis van de commerciële divisie ADRIVO naar Wilrijk

Adrivo verhuist naar Wilrijk

Persoonlijke service en maatwerk zijn twee sleutelwoorden in de filosofie van de volledige ALSO-Group. Vele producten die wij verkopen worden niet zomaar geleverd, maar op maat gemaakt of bewerkt in onze divisie ALSO-Mechanics. Ten einde de efficiëntie te verhogen en om u nog sneller te kunnen helpen verhuizen wij onze commerciële divisie ADRIVO dichter bij de werkplaats van ALSO-Mechanics. Vanaf heden kan u voor bestellingen, afhalingen en leveringen terecht op het gemeenschappelijk adres van ALSO-Group, ALSO-Mechanics en ADRIVO:

Oudebaan 59 unit 12
2610 WILRIJK
BELGIË

Alle andere gegevens van ADRIVO blijven behouden :
info@adrivo.be
Tel.: +32 3 844 79 90
Fax.: +32 3 844 79 91
BTW: BE0633.552.233

vacature adrivo

Vacature Inside Sales, Technisch Commercieel Adviseur binnendienst bij ADRIVO

Vacature: Inside Sales, Technisch Commercieel Adviseur binnendienst bij ADRIVO

Adrivo, dé aandrijfspecialist, is binnen de ALSO-Group een jonge en dynamische divisie die op 2 juli 2015 werd opgericht door ervaringsdeskundige en gepassioneerd ondernemer Michel Albertz en zijn partner Vanessa Horemans. Om onze groei te ondersteunen en onze ambities te kunnen realiseren, zijn wij op zoek naar een gedreven adviseur in aandrijvingen met passie voor Power Transmissions. Bij Adrivo kan je rekenen op onze vakkennis over koppelingen, remmen, lagertechniek, pneumatiek, riemoverbrengingen, kettingoverbrengingen, motoren, reductoren, rollen, trommels, wielen, enz. … . Adrivo biedt een ruim gamma aan A-merken, maar ook de goedkopere B-merken. Gewoon, omdat wij de beste oplossing willen bieden.

 

Functiebeschrijving:

Als Technisch Commercieel Adviseur op de binnendienst ben je het eerste aanspreekpunt van onze klanten. Je helpt de klant door een professionele analyse te maken en hem technische ondersteuning te bieden. Je zoekt naar duurzame oplossingen waarbij de behoeften van de klant centraal staan. Je garandeert onze klanten een uitmuntende service en bouwt aan lange termijn relaties. Kortom, je bent een geboren helper.

 

Je bent verantwoordelijk voor:

• Het pro-actief en volledig bevragen van de klant om zo een correcte offerte te maken

• Klantvriendelijke ondersteuning van de commerciële buitendienst

• Het correct aankopen van de producten met het oog op een juiste prijs en het bewaken van de afgesproken levertermijn

• Juiste input van data in het ERP-systeem

 

Welk profiel zoeken wij:

• Een aandrijfspecialist met minimum 5 jaar ervaring als technisch commerciële binnendienst

• Een technisch persoon voor wie overbrengingen berekenen, het selecteren van koppelingen, lagers en andere onderdelen geen geheimen meer heeft.

• Een betrouwbare en betrokken teamplayer met een communicatieve houding

• Een gedreven, enthousiaste, integere en klantgerichte adviseur.

 

Wat wij jou bieden:

• Het bedrijf biedt reële mogelijkheden om je expertise te vergroten door bijscholing bij onze topleveranciers en moedigt persoonlijk initiatief en verantwoordelijkheidszin aan

• Een boeiende en servicegerichte functie als Technisch Commercieel Adviseur met ruime verantwoordelijkheden in een groeiend en dynamisch bedrijf

• Een leuk en dynamisch team

• Een marktconform salarispakket evenredig met jouw functie en ervaring

 

Wil jij deze uitdagende opportuniteit niet missen?

Stuur snel jouw CV en motivatie naar Michel Albertz

E-mail: michel.albertz@adrivo.be

wormwielmotorreductor-adrivo

Fase 3 van de regelgeving op gebied van elektromotoren

Sinds 1/1/2017 geldt fase 3 van de regelgeving op gebied van elektromotoren

We verbruiken in Europa een heleboel energie in de industriële sector, hiervan komt ongeveer 65% voor rekening van elektrische aandrijvingen.

De Europese Commissie heeft berekend dat het mogelijk moet zijn om deze aandrijvingen tot 30% efficiënter  te laten werken. Daarom heeft men een nieuwe EU-richtlijn bedacht ,genaamd EU-2005/32/EG, die ervoor moet zorgen dat men flink gaat besparen op de energie die draaistroommotoren verbruiken.

Concreet betekent dit dat men op 16 juni 2011 besloten heeft dat er in Europa geen laagefficiënte motoren, IE1 en lager, meer geproduceerd of op nieuwe installaties/machines geïnstalleerd mogen worden. Men moest dus vanaf deze datum IE2 of hoger produceren, in Europa en voor draaistroommotoren geschikt voor de Europese markt.

Inmiddels zijn deze eisen al 2 keer aangescherpt.
Vanaf 1 januari 2015 werd de minimale eis een efficiency van IE3. IE2 werd toegestaan in combinatie met een frequentieomvormer.

Vanaf januari 2017 is het verplicht om de motoren vanaf 0,75kW tot en met 375kW te produceren/gebruiken op nieuwe installaties die minimaal voldoen aan IE3 of een combinatie van IE2 en een frequentieomvormer.

Uiteraard hebben wij bij Adrivo daar samen met onze partner Unidrive op ingespeeld en zijn zowel de IE2 als ook IE3 motoren uit voorraad leverbaar. Voor advies bij het selecteren van uw elektrische aandrijving of bij vragen omtrent de IE regeling kan u steeds bij Adrivo terecht. www.adrivo.be

kerst Adrivo

ADRIVO blijft open tijdens de Kerstperiode !!!

ADRIVO blijft open tijdens de Kerstperiode !!!

Ook tussen Kerst en Nieuwjaar kan u bij ADRIVO terecht voor al uw depannages op het vlak van Power Transmissions. Ook bij ALSO-Mechanics, de productie van de rollen en de trommels, blijven ze open voor dringende interventies. Alle Adrivo medewerkers wensen u prettige eindejaarsfeesten.

www.adrivo.be

filip deckers

Filip Deckers versterkt inside salesteam van Adrivo

Adrivo verwelkomt graag onze nieuwe Inside Sales Filip Deckers! Filip heeft vele jaren ervaring in de aandrijvingen en het werk als commercieel technisch adviseur. Na een korte, intense inwerkperiode zal hij het volgende tandwieltje zijn in ons goed gesmeerd radarwerk.

Meer info over Adrivo vindt u op www.adrivo.be

vacature adrivo

Vacature Inside Sales, Technisch Commercieel Adviseur binnendienst

Adrivo, dé aandrijfspecialist, is een jong en dynamisch bedrijf dat 1 jaar geleden werd opgericht door ervaringsdeskundige en gepassioneerd ondernemer Michel Albertz en zijn partner Vanessa Horemans. Het concept van dé aandrijfspecialist wordt door de markt zeer goed ontvangen waardoor we verder moeten uitbreiden. Hiervoor zijn wij op zoek naar een gedreven adviseur in aandrijvingen met passie voor Power Transmissions en een geboren helper. Bij Adrivo kan je rekenen op onze vakkennis over koppelingen, remmen, lagertechniek, pneumatiek, riemoverbrengingen, kettingoverbrengingen, motoren, reductoren, rollen, trommels, wielen, enz. … .
Adrivo biedt een ruim gamma aan A-merken, maar ook de goedkopere B-merken. Gewoon, omdat wij de beste oplossing willen bieden.

Inside sales, Technisch Commercieel Adviseur binnendienst

Functiebeschrijving:
Als Inside Sales, Technisch Commercieel Adviseur op de binnendienst ben je het eerste aanspreekpunt van onze klanten. Je helpt de klant door pro-actief een professionele analyse te maken en hem technische ondersteuning te bieden. Je zoekt naar duurzame oplossingen waarbij de behoeften van de klant centraal staan. Je garandeert onze klanten een uitmuntende service en bouwt aan lange termijn relaties. 
Je bent verantwoordelijk voor:

 • Klantvriendelijke ondersteuning van de commerciële buitendienst
 • Het correct aankopen van de producten met het oog op een juiste prijs en het bewaken van de afgesproken levertermijn
 • Juiste input van data in het ERP-systeem

Welk profiel zoeken wij:

 • een aandrijfspecialist met minimum 5 jaar ervaring als technisch commerciële binnendienst
 • overbrengingen berekenen, het selecteren van koppelingen, lagers en andere onderdelen heeft voor jou geen geheimen meer
 • een betrouwbare teamplayer met een communicatieve houding
 • een gedreven en klantgerichte aanpak

Wat wij jou bieden:

 • Het bedrijf biedt reële mogelijkheden om je expertise te vergroten door bijscholing bij onze topleveranciers en moedigt persoonlijk initiatief en verantwoordelijkheidszin aan
 • Een boeiende en servicegerichte functie als Technisch Commercieel Adviseur met ruime verantwoordelijkheden in een groeiend en dynamisch bedrijf
 • Een jong, leuk en dynamisch team
 • Een marktconform salarispakket evenredig met jouw functie en ervaring

Wil jij deze uitdagende opportuniteit niet missen?
Stuur snel jouw CV en motivatie naar Michel Albertz
E-mail: michel.albertz@adrivo.be

Persbericht-ADRIVO verhuist en verdubbelt zijn voorraden

ADRIVO verhuist en verdubbelt zijn voorraden.

ADRIVO verhuist. ADRIVO, de aandrijfspecialist, barstte na een half jaar uit de lokalen van moederbedrijf ALSO-Group. Managing Director, Michel Albertz moest op zoek naar een nieuwe stek voor zijn snelgroeiende dochterbedrijf. “We wisten dat dit een gat in de markt was, maar dat het zo’n vaart zou lopen, dat hadden wij zelf niet durven hopen. De gretigheid van de leveranciers én van de markt is ver boven verwachting. Daarom hebben we nood aan meer ruimte om onze voorraden verder uit te breiden. We hebben nu een pand gevonden waar we onze groeiambitie kunnen waarmaken op 600m². Hopelijk wordt dit ook snel te klein, zegt Michel met een knipoog.

ADRIVO verdeelt riemoverbrengingen, koppelingen, remmen, kettingoverbrengingen, lagers, lagerblokken, lineairtechniek, pneumatiek, motoren, reductoren, rollen, trommels en wielen. ADRIVO heeft hiervoor een top-team met productspecialisten ter beschikking, experten met jaren lange ervaring in de aandrijfwereld.

Grote namen uit de aandrijfwereld ondersteunen dit project en hebben hun vertrouwen in ADRIVO gesteld door ze toe te voegen als nieuwe verdeler. Enkele van deze partners zijn
OPTIBELT, REXNORD, SCHAEFFLER (INA, FAG), RINGSPANN, WIPPERMANN, SMC, KTR, NDW, NORD, HIMMEL, LAT, ITOH DENKI, KUGELLAGER FIEDLER, …

Nieuw adres:
ADRIVO BVBA is vanaf 1 april bereikbaar op:
Sint-Jansveld 2
2160 Wommelgem
info@adrivo.be
www.adrivo.be
T: +32 3 844 79 90
F: +32 3 844 79 91

jacky weustenraad versterkt het team

Jacky Weustenraad versterkt het team van aandrijfspecialist ADRIVO.

Michel Albertz mikt hoog met ADRIVO. Na de vliegende start in juli breidt hij binnen het half jaar zijn team uit met een senior sales. Jacky Weustenraad was 9 jaar verantwoordelijk voor de mechanische aandrijvingen bij IECO en daarnaast werkte hij 18 jaar lang voor distributeurs in de aandrijfwereld. Met alles bij elkaar meer dan 27 jaar ervaring kan je hem dus gerust een aandrijfspecialist noemen. “Jacky is een echte versterking van ons team en zal ons bijstaan om ADRIVO als DE aandrijfspecialist in de markt te zetten”, aldus een glunderende Michel Albertz, managing Director van ADRIVO.

V-riemen-adrivo

Adrivo lanceert nieuwe website

Adrivo is dé aandrijfspecialist en wil dat ook uitdragen met een nieuwe website. U vindt op de website alle producten en diensten voor de optimalisatie van uw productieapparaat. Wij bieden een ruim gamma aan A-merken, maar ook de goedkopere B-merken. Gewoon, omdat wij de beste oplossing voor u willen bieden. Als aandrijfspecialist weten wij immers wat u waar best voor gebruikt. Dit leidt tot meer efficiëntie op de werkvloer, meer werkcomfort en meer winst.

Wij zoeken naar duurzame oplossingen waarbij uw behoeften centraal staan. We komen naar u toe voor een professionele analyse of geven u telefonische ondersteuning, zoals u wil. Wij garanderen u een uitmuntende service en bouwen aan lange termijn relaties. Hoe we dat doen? Door onze ervaren medewerkers voortdurend bij te scholen en goed te luisteren naar uw wensen.

Heeft u een vraag? Bezoek onze website  of bel ons op +32 3 844 79 90

info@adrivo.be
www.adrivo.be