pneumatiek-cylinder-adrivo

Pneumatiek zorgt voor een constante gelijkmatige druk.

Snel leverbaar!

vraag-een-offerte-adrivo

Pneumatiek: Te hoge druk is een verspilling van energie!

Door met pneumatiek de druk op uw perslucht installatie te reduceren en ervoor te zorgen dat er een constante en gelijkmatige druk is, bespaar je heel wat energie. Elke bar drukverlaging is een besparing van 7 tot 10%. Daarbij komt dat een te hoge druk resulteert in een versnelde slijtage van de onderdelen van uw persluchtinstallatie. Drukschommelingen zijn dan weer zeer storend en slecht voor de te bewerken producten. Het is dus belangrijk om de druk te controleren en via de juiste persluchtbehandeling bij te sturen. Vraag ons meer informatie over pneumatiek!

logos-pneumatiek-adrivo
pneumatiek-ventielen-adrivo

Waarop letten als er smering wordt gebruikt?

Bij de betere pneumatische producten hoeven de onderdelen niet gesmeerd te worden. Echter, eens ze eenmaal gesmeerd zijn moet men ze blijven smeren. Dus kijk eerst goed na of vraag ons of uw installatie gesmeerd moet worden. De luchtdrukgereedschappen daarentegen dienen meestal wel gesmeerd te worden. De smering dient zo dicht mogelijk bij het gereedschap te staan, dit garandeert een goede smering en goede werking van het luchtdrukgereedschap.

pneumatiek-grijpers-adrivo

Besparen met een persluchtbehandeling?

Een persluchtbehandelingssysteem zorgt ervoor dat er minder vervuiling is in de persluchtinstallatie. De aangezogen perslucht bevat vaak vaste deeltjes zoals zand, stof, vloeibare deeltjes zoals oliedeeltjes en of andere dampdeeltjes en waterdamp. Afhankelijk van het toepassingsgebied van de perslucht zullen deze schadelijke stoffen geheel of gedeeltelijk moeten worden verwijderd. Hierdoor verhoogt de levensduur van de installatie, is er minder stilstand, minder onderhoud en verhoogt de efficiëntie van de productie. Tevens dalen de kosten en het energieverbruik voor de persluchtinstallatie.