riemschijven-adrivo

Riemschijven en riemen voor een betere overdracht van kracht.

Snel leverbaar!

vraag-een-offerte-adrivo
logos riemen

Tandriemen als vervanging van kettingen? Het kan!

Ook bij de tandriemen zijn er de laatste jaren heel wat ontwikkelingen geweest. We verkopen nog steeds de oude profielen gebaseerd op duimse maten, maar ondertussen zijn er een hele reeks innovatieve tandriemen die veel sterker zijn en veel meer vermogen kunnen overzetten. Sommige tandriemen zijn zo sterk dat ze zelf een kettingoverbrenging kunnen vervangen. Hier geld ook weer dezelfde stelling dat wanneer je een riem moet vervangen je best ook even de volledige aandrijving herbekijkt. Zijn de riemschijven nog goed? Kunnen we niet beter overstappen op een meer performante tandriem waardoor we minder breuk hebben en minder energie verbruiken? Kunnen we met een nieuw type tandriem niet smaller inbouwen? Win tijdig informatie in, zodat je grondig te werk kan gaan op het moment dat de installatie stil ligt en de tandriem overbrenging onderhouden of vervangen moet worden.

tandriemen-adrivo

Overstappen op nieuwste generatie V-riemen loont!

Wanneer u aandrijfriemen vervangt, loont het zeker de moeite om de riemoverbrenging eens te herbekijken. Door het gebruik van riemen (snaren) van de nieuwste generatie is het mogelijk om met minder V-riemen hetzelfde of een hoger vermogen over te dragen. Dit leidt ook tot energiebesparing doordat we met deze V-riemen een betere krachtoverdracht en dus minder verlies hebben.

optibel v-riemschijven

Riemschijven vervangen? Zeker niet onverstandig!

Na verloop van tijd gaan riemschijven inslijten. Hierdoor is het contactvlak niet meer optimaal en krijg je meer slip en een hoger verlies met minder krachtoverdracht tot gevolg. Dit resulteert dan weer in meer energieverbruik. Wanneer je riemen vervangt, is het dus aangewezen om de schijven na te kijken en eventueel te vervangen. Het zal je een energie besparing opleveren en minder kans op breuk, dus minder stilstand, wat dan weer bijdraagt tot de productiviteit van de installatie.