Tandriemen voor een synchrone overbrenging.

Snel leverbaar!

vraag-een-offerte-adrivo

Ruime keuze Optibelt tandriemen

Tandriemen hebben tegenover V-riemen heel wat voordelen. Ze slippen niet, er kan dus van een synchrone overbrenging gesproken worden, wat dan weer een hoge positioneernauwkeurigheid geeft. Tandriemen zijn onderhoudsvrij, ze moeten niet worden nagespannen en hun rendement is tot 98%. Er kan, bij relatief kleine schijfdiameters, veel kracht worden overgebracht. Doordat er met lagere voorspanwaarden kan worden gewerkt is er een kleinere asbelasting wat dan weer een gunstig effect heeft op de levensduur van de lagers. Tegenover een kettingoverbrenging maken ze minder lawaai en hebben ze geen smering nodig.

optibel zr tandriemen

Optibelt ZR tandriemen:

Dit type tandriem bestaat al sinds 1946. De tanden zijn trapeziumvormig en de afmetingen zijn in duim (inch). De steek tussen de tanden bepaald het type van MXL, XL, L, H, XH tot XXH. Deze tandriemen hebben een relatief lage vermogensoverdracht.

optibel deltachain

Optibelt DELTA CHAIN CARBON tandriemen

De DELTA CHAIN Tandriem is een PU tandriem met Carbon trekkoorden en slijtvast weefsel op de tandzijde dat wrijving vermindert. De DELTA CHAIN brengt ongeveer 4 tot 5 maal zoveel vermogen over als de OMEGA. Een waanzinnig sterke tandriem die in extreme omstandigheden kan worden ingezet en zonder probleem een kettingoverbrenging kan vervangen. Draait in de Delta Chain schijven.

Optibelt OMEGA tandriemen

De OMEGA Tandriem is een verbeterde versie van de alom bekende HTD Tandriem. De HTD (High Torque Drive) heeft een ronde tandvorm wat tegenover de trapezium tandvorm een betere krachtverdeling heeft en meer vermogen kan overbrengen. De OMEGA heeft een parabolische tandvorm die een vergelijkbaar vermogen overbrengt als de HTD. De OMEGA past ook in de HTD riemschijven. Door zijn speciale tandvorm heeft de OMEGA een langere levensduur en een lager geluidsniveau. De OMEGA heeft een hoog rendement, een hoge positioneringsnauwkeurigheid en is onderhoudsvrij. Er zijn 3 uitvoeringen die allen in dezelfde schijf passen :

optibel omega

Omega : de basisriem; voldoet voor de meeste toepassingen.

optibel omega hp

Omega HP : High Performance : brengt tot 2,5x meer vermogen over.

optibel omega hl

Omega HL : High Load : brengt nogmaals 15% meer vermogen over, wordt ingezet bij schokbelastingen.

Optibelt ALPHA Tandriemen

ALPHA Tandriemen zijn PU tandriemen met meestal stalen trekkoorden. Verkrijgbaar in de klassiek duimse afmetingen maar vooral in metrische afmetingen zoals de T2,5, T5, T10 of de versterkte versie AT5, AT10 en AT20. Er zijn 6 verschillende categorieën :

optibel alpha torque

Alpha Torque: bestaat in een standaard gamma; wordt van een wikkel op de juiste breedte gesneden.

optibel alphapower

Alpha Power: idem, maar dit is de versterkte versie; brengt tot 25% meer vermogen over.

optibel alphalineair

Alpha Lineair: aan de lopende meter, voor lineaire toepassingen. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen (met PAZ, met Inox koorden, extra soepel, etc …)

optibel alphav

Alpha-V: de eindloos gelaste uitvoering, ideaal voor transporttoepassingen. Werkt met 50% van de trekkracht.

optibel alphaflex

AlphaFlex: eindloos gewikkelde riem, werkt met 100% van de trekkracht en wordt gebruikt voor de zwaarder belaste aandrijvingen.

optibel alphaspecial

Alpha (-V of Flex) special: op maat gemaakte riemen met transportoplages, meenemers, riemen voor vaccumtransport, etc …

Voor een juiste selectie of technisch advies bij de vervanging van Uw huidige koppeling kan U steeds rekenen op de specialisten bij ADRIVO, aarzel niet om ze te contacteren!

vraag-een-offerte-adrivo