V-riemen die veel vermogen kunnen overbrengen.

Snel leverbaar!

vraag-een-offerte-adrivo
v-riemen
logos-leveranciers-riemen-adrivo

2 grote groepen V-riemen

De V-riemen hebben in de loop der jaren een grote evolutie meegemaakt. Van de klassieke laagprofiel riemen over de hogere smalprofiel ommantelde V-riemen naar open flank vormvertande V-riemen. Het doel was om steeds meer vermogen te kunnen overbrengen binnen dezelfde buitenafmetingen van een overbrenging. De Optibelt V-riemen hebben een rendement tot 97%, wat een stuk hoger ligt dan de gangbare waarden in de markt.

Ommantelde V-riemen

Zowel de klassieke laagprofiel V-riemen als de hogere smalprofiel V-riemen zijn V-riemen die volledig ommanteld zijn. Deze riemen worden gemaakt volgens het ORV productie proces : Optibelt Roterend Vulkaniseren wat maakt dat de riemen S=Cplus zijn : Set Constant. Ze hebben lengte –en settoleranties die een pak preciezer zijn dan de gangbare DIN –of ISO normen. Bijgevolg kan u deze riemen in set combineren zonder ze te hoeven nameten of bundelen !

optibel vb scplus

Optibelt VB S=C PLUS

  • 5; Y/6; Z/10; A/13; B/17; 20; C/22; 25; D/32; E/40 – beschikbaar in standaard lengtes van 190 tot 12.500mm.
  • Dit is de klassieke basis riem : soepel en relatief lage vermogensoverdrachten.
optibel sk scplus

Optibelt SK S=C PLUs

  • SPZ, SPA, SPB, SPC, 3V/9N, 5V/15N, 8V/25N – beschikbaar in standaard lengtes van 487 tot 12.500mm, andere maten op aanvraag.
  • Dit zijn veruit de meest courante riemen in de markt. Een stabiele riem met hoge vermogensoverdrachten.
optibel redpower 3scplus

Optibelt RED POWER 3 S=C PLUS

  • SPZ, SPA, SPB, SPC, 3V/9N, 5V/15N, 8V/25N – beschikbaar in standaard lengtes 1.200 tot 12.700mm.
  • Het neusje van de zalm : de onderhoudsvrije riem van Optibelt, bovendien zeer stabiel en zeer hoge vermogensoverdrachten

Open flank vormvertand

Het grote voordeel van deze riemen is dat ze door hun vertanding soepeler zijn en hun profiel beter behouden wanneer ze in de V-riemschijven worden geplooid. Hierdoor behouden ze meer raakoppervlak in de schijven, hebben ze minder slip, verslijten ze minder snel en kunnen ze dus meer vermogen overbrengen. Beschikbaar in zowel de laagprofiel riemen als in de hogere smalprofiel riemen. Deze Optibelt riemen hebben tevens een rendement tot 97% en behoren tot de categorie M=S “Matched Sets” : ook deze riemen kunnen in set gecombineerd worden zonder ze te hoeven nameten of bundelen !

optibel supertx ms

Optibelt SUPER TX M=S

  • ZX/X10, AX/X13, BX/X17, CX/X22 – beschikbaar in lengtes van 587 tot 3.550mm.
  • De klassieke getande V-riem is extreem soepel
optibel supertxpower ms

Optibelt SUPER X-POWER M=SS

  • XPZ, XPA, XPB, XPC, 3VX/9NX, 5VX/15NX – beschikbaar in standard lengtes van 587 tot 3.550mm.
  • Dè referentie als getande V-riem.

Krachtbanden

Dit zijn meerdere V-riemen naast elkaar die verbonden zijn door een toplaag. Ze vormen één geheel en worden steeds in hun geheel ingezet of vervangen. De meeste draaien op standaard schijven (in goede staat). Krachtbanden zijn zeer stabiele riemen, dit kan van belang zijn bij lange afstanden. Ook ideaal voor overbrengingen tussen verticale assen en bij schokbelastingen. De meest courante onder hen zijn :

optibel kb sk

Optibelt KB SK

3V/9J, 5V/15J, 8V/25J, SPZ, SPA, SPB, SPC – beschikbaar in lengtes van 1.200 tot 12.000mm.

optibel kb redpower3

Optibelt KB RED POWER 3

3V/9J, 5V/15J, 8V/25J, SPB, SPC – beschikbaar in lengtes van 1.270 tot 12.000mm.

Voor een juiste selectie of technisch advies bij de vervanging van Uw huidige koppeling kan U steeds rekenen op de specialisten bij ADRIVO, aarzel niet om ze te contacteren!

vraag-een-offerte-adrivo